• Current

Ние сме и тук!  

   

         На 1 март по инициатива на Община Ямбол, всяка детска градина имаше възможност да украси дърво в центъра на града с ръчно изработени от децата мартеници.

  С интусиазъм в инициативата се включи и ДГ ‚Радост“.

  По време на украсяването, кметът на град Ямбол - Валентин Ревански и неговият заместник - Михаил Керемидчиев, поздравиха с „Честита Баба Марта!“ малчуганите и им пожелаха да бъдат здрави и много послушни, да са бели и червени, румени, засмени.

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeIdfad5e92b87

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

С благодарност към родители, учители и деца от ДГ „Радост“, град Ямбол, които се включиха в благородната инициатива за изработване на мартеници за Дом стари хора – Ямбол. Жеста трогна не само потребителите, но и служителите на дома.

  Благодарим и на гостоприемните домакини, които ни посрещнаха с изложба от ръчно изработени материали и върнаха жеста, изпращайки на децата от детската градина собственоръчно изработени мартеници.

Благодарствено писмо от Дома за сари хора - Ямбол!

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeId3ad0fcf74f

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eжегодно еуфорията за Коледа в детската градина обхваща периода от около два месеца и това е съвсем естествено и обяснимо. Изминалата календарна година обаче ни постави пред ситуации и предизвикателства, които се отразиха и на предколедните ни емоции. Преустановяването на присъствената форма на педагогически взаимодействия в детските градини на национално ниво, поради въведените противоепидемични мерки, обезмисли традиционното украсяване на занималните и вътреяната украса на сградата въобще. Така се породи идеята да „изнесем“ коледната украса навън, т.е., да се украси фасада на сградата, за да се зареждат минаващите деца и родители покрай сградата с прдколеден дух.

Благодарим на ръководството на Община Ямбол, което ни даде възможността, организирайки за втора поредна година конкурса за най-красива външна коледна украса, да се включим и с общи усилия на колектива на детската градина, родители, близки и познати да достигнем Първото място с награден фонд 700 лева.

В деня след официалното награждаване на призъорите от конкурса за най-красива външна коледна украса от кмета Валентин Ревански, наградата на детска градина „Радост“ от 700 лева, бе дарена за благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“.

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeIdfea43bc417

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  На 23.12.2020г., децата от трета възрастова група към ДГ „Радост“ - град Ямбол зарадваха медици с Коледни картички. Техните творби бяха подарени на областната болница с благодарности към работата на лекарите.

Коледното настроение, изразено в ръчно изработените детски картички, бе прието от д-р Валентин Вълчев, заместник директор на Областната болница в Ямбол. Поздравителните картички бяха разпределени сред медиците и пациентите в болницата.

Идеята за милия жест бе иницииранa от учителите и родителите на децата от групаСлънчице“ под мотото „Подари картичка – подари усмивка“ и бе подкрепена от ученици от Професионална техническа гимназия "Иван Райнов" - Ямбол.

Наш дълг е и като учители, и като родители да възпитаваме подрастващите в стремеж към доброто! Защото доброто провокира добро!!!

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeIda7a56f5e36

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                           ВАЖНО!

Със Заповед № РД-01-154 от 26.03.2020г. на Министъра на здравеопазването и Заповед № РД / 02-00277 от 26.03.2020г. на Кмета на Община Ямбол, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, е удължен срока на въведените противоепидемични мерки до 12.04.2020г. включително.

В изпълнение на тези мерки в ДГ „Радост“, град Ямбол няма да се приемат деца в посочения период.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

По данни на Световната здравна организация и Европейският център за контрол и превенция на заболяванията, се счита че причинителят на COVID – 19 се предава посредством отделени при кихане и кашляне капчици в околната среда (аерозоли), както и при контакт със замърсени обекти от обкръжаващата среда, поради което препоръките за превенция на заболяването в обществото са насочени основно към прекъсване механизма на предаване на инфекцията, чрез спазване на добра лична хигиена!!!

Моля, Вижте презентацията! - Тук

Document page 001

Document page 002

СЪРДЕЧНО ВИ БЛАГОДАРИМ!!!

По инициативата на ръководството на Община Ямбол, през м. ноември 2019г., бе организирана томбола за озеленяване на дворните пространства на институции, в която една от спечелилите бе ДГ „Радост“.

На 12.02.2020г. дворното пространство на детската градина придоби приятен и привлекателен вид с насажденията, дарени и засадени от Разсадник Нановски - благороден жест, който възхити и нашите родители и деца.

Колективът на ДГ „Радост“, град Ямбол изказва своята безкрайна благодарност за предоставената ни възможност да бъдем част от щедрото дарение на Петя Нановска – собственик на Разсадник Нановски!

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeId28f81a5fbf

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Съобщение

Във връзка с Коледните и Новогодишни празници, ДГ „Радост“ обявява следния режим на работа:

От 23.12.2019г.до 01.01.2020г.неработни дни за детската градина.  

От 02.01.2020г.до 03.01.2020г. - детската градина ще работи с 2 /две/ сборни групи.

От 06.01.2020г. - детската градина ще работи с пълен капацитет – 5 групи.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

През м. април 2020 година, дворното пространство на ДГ „Радост“, град Ямбол ще придобие нов вид, благодарение на инициативата на Община Ямбол и спомоществователя на благородната кауза Разсадник Нановски. Лично Петя Нановска - собственик на фирмата, определи печелившата детска градина, чрез томбола, тегленето на която бе по време на официалното откриване на благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“, състояло се на 6 декември в Художествена галерия „Жорж Папазов“.

________________________________________________________________________________

Обява за конкурси!

1. Обява - pdf

 

____________________________________________________________________________________________________________________

Детска градина „Радост“, град Ямбол стартира проекта "Природата – приказна магия" от Националната кампания „Чиста околна среда 2018 година“

СПЕЧЕЛЕНИЯТ ПРОЕКТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „РАДОСТ“ – ЯМБОЛ ОТ КОНКУРСА НА ТЕМА „ ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ“ НА МОСВ И ПУДООС СТАРТИРА С „ЕКО КАРНАВАЛ“

През 2018 година детска градина „Радост“, град Ямбол спечели проект на МОСВ и ПУДООС на тема „Обичам природата - и аз участвам“, „Природата – приказна магия“ на стойност 4999,58 лв.

Проектът стартира на 26 юни 2018г. и ще бъде осъществен с любезното съдействие на фирма „Мериан – К“ ЕООД – град Сливен. Крайният срок за реализация на проекта е до 31.10.2018г.

Цел на проекта:

Извеждане на децата от занималните на детската градина сред природата. Играта на открито има съществено значение за здравето и благосъстоянието на децата. Когато децата са на чист въздух, усещат топлината на слънцето, гледат пеперудите, те преживяват неизразимо спокойствие. Всички деца се наслаждават на бягането, скачането, катеренето и играта на открито. Времето, което децата прекарват на открито всеки ден, е също толкова важно за тяхното обучение, колкото времето, което прекарват в занималнята. За учителите, откритото пространство предлага много начини за обогатяване на учебната програма и подпомагане на развитието и ученето на децата.

Основните дейности, към които е насочен проекта са свързани с монтаж на нови съоръжение за игра на открито: комбинирано игрово съоръжение, детска пързалка и тематично съоръжение – кола. В изграждането на „Екологичния кът“, активното участие ще бъде на родителите. С помощта на родителите, децата ще изработят и две въжени стълби. Ангажираността на родителите ще продължи и при дейностите, свързани с изработване и поставяне на кошчета за разделно събиране на отпадъци, както и при озеленяването на двора и поставянето на хранилки за птици.

За реализиране на проекта са планирани още дейности като:

  • Почистване двора на детската градина.
  • Провеждане на занимания и развлечение с децата на екологична тематика:

- Еко карнавал – изработване и дефилиране на децата с костюми от рециклирани материали;

- Спортен празник в двора на детската градина;

- „Чисто носи – сладко яде“ – драматизации по приказки за чистотата;

- „Златна есен“ – есенен празник – игри с екологична насоченост и събиране на природни материали.

  • Изграждане на екологичен кът – поставяне на пънчета. паднало дърво, въжени стълби.

  Снимков материал от всички събития ще бъдат отразени и на страницата на детската градина в социалната мрежа.

  Насърчавайки трудолюбието у децата, несъмнено провокираме и желанието им за отговорност. Любовта към природата се възпитава и това е една от важните стъпки във формирането на ценности у децата. Учейки ги да се грижат за малкото цвете или дръвче, в бъдеще те ще възпитават техните деца да са свързани с природата. Правим първата малка стъпка към социалната им ангажираност, за да имаме по-зелено бъдеще утре.

  Най важните сътрудници за идеята ни безусловно са родителите, на които разчитаме!

______________________________________________________________________________________________________________________

Еко карнавал

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeId5f1dd6a601

 Изработване на кошчета за разделно събиране на отпадъци

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeId6f8f4f7a9b

 _____________________________________________________________________________________________________________________

Спортен празник

снимки от мероприятие по проекта на ПУДООС

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeId602aa17032

 ____________________________________________________________________________________________________________________

"Чисто носи - сладко яде" - драматизации по приказки за чистотата

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeIde847da6b87

"Изработване на хранилки за птици от децата и родителите"

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeIdad0281fa00

 Екологичен кът

 

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeIdb98e2b296b

Новите съоръжения по проекта на ПУДООС

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeId31ceacc905

"Златна есен" - есенен празник

View the embedded image gallery online at:
http://dgradost.net/index.php/novini#sigFreeId43809330af

Резултати от прием 2018г.

Протокол от класиране на деца в първа възрастова група за учебната 2018 - 2019г.

Списък на приетите деца първа възрастова група /родени 2015г./


 ДГ „Радост“ спечели Проект по Националната кампания „Чиста околна среда 2018г."

и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

          Проектът на тема „Природата – приказна магия“ е на стойност 4 999,58 лв.

С тези средства е предвидено закупуването и монтирането на Комбинирано игрово съоръжение – 1 брой,

Пързалка – 1 брой и Тематично съоръжение – кола - 1 брой, с помощта на които децата ще учат и изследват нагледно природата,

ще формират у себе си отговорност към всички компоненти на околната среда, но и ще им набавя така необходимата физическа активност.

         За облагородяването на дворното пространство ще се закупят разсади на три вида дървета, четири вида билки и три вида цветя.

Ще се поставят на подходящи места и хранилки за птици.


ДГ „Радост“ спечели Проект по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“ на стойност 2 882,00 лв. С тези средства е предвидено закупуването на Интерактивна дъска – 1 брой и Лаптопи – 3 броя, с цел подпомагане на детската градина и предучилищното образование, чрез внедряване на модерни средства за обучение.


Протокол от класиране за прием на деца в ДГ "Радост" за учебната 2017/2018г.


   

EasyCookieInfo

   
© cdgradost.net